Εκλεπτυσμένες γεύσεις πρόσφεραν στο κοινό την Καθαρά Δευτέρα οι σπουδαστές Μαγειρικής (Chef) του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας. Ο Δήμος Έδεσσας μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Εδεσσαϊκό Καρναβάλι 2018, εμπιστεύθηκε για άλλη μια φορά το σαρακοστιανό τραπέζι στους μαθητευόμενους “μάγους” της μαγειρικής που σπουδάζουν στο τοπικό ΙΕΚ. Ο αρχι-Chef εκπαιδευτής κος Κουρατζόγλου, επίλεξε με πολύ προσοχή μεταξύ των 60 σπουδαστών των τμημάτων Μαγειρικής, την “αφρόκρεμα” των μαθητών του, ώστε όλοι μαζί να παρουσιάσουν στο κοινό τα εδέσματα της Κ. Δευτέρας υπό το πρίσμα της σύγχρονης μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το “πάντρεμα” της παραδοσιακής φασολάδας, του ταραμά και του χαλβά με την υψηλή μαγειρική τέχνη των σπουδαστών ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Τα σχόλια των παρευρισκόμενων διθυραμβικά, όχι μόνο για την ποιότητα των εδεσμάτων αλλά και για το φινετσάτο στήσιμο που θύμιζε μπουφέδες πεντάστερων ξενοδοχείων.
Στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο στην περιοχή των Μικρών Καταρρακτών, ο κόσμος αψήφησε το κρύο και την βροχή δημιουργώντας το αδιαχώρητο, ώστε να απολαύσει τα σαρακοστιανά εδέσματα και να ανταλλάξει ευχές για μια Καλή Σαρακοστή.
19
Η "Γκουρμεδιά" της Καθαράς Δευτέρας είχε τη σφραγίδα των Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας
