Η ΣΑΕΚ Έδεσσας στην εκδήλωση “Μαγειρεύουμε στις ρίζες μας”

Ο Διευθυντής της ΣΑΕΚ Έδεσσας, κ. Χρήστου Χριστόδουλος, παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Μαγειρεύουμε στις ρίζες μας», που διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Πέλλας με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση της Μακεδονικής Κουζίνας, μέσα από αυθεντικές συνταγές και τα γνήσια υλικά της Πελλαίας γης.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο “ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ” στην Παναγίτσα, την Δευτέρα 23-6-2025, με γεύσεις που επιμελήθηκαν ο Chef της Σχολής κ. Θεόδωρος Κουρατζόγλου, καθώς και παλαιοί απόφοιτοι του τμήματος Αρχιμαγείρων της ΣΑΕΚ Έδεσσας. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρουτογλου, ο Πρόεδρος της ΑΝΠΕ Πέτρος Ζέρζης, ο Διευθυντής της ΑΝΠΕ Ιορδάνης Κιοσέογλου, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, το μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΠΕ και πρώην Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Στάμκος, καθώς και πολλοί αυτοδιοικητικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του αγροδιατροφικού τομέα.
Ο Διευθυντής της ΣΑΕΚ Έδεσσας κος Χρήστου στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τη σημαντικότητα της κατάρτισης ως κρίκο της αλυσίδας που θα οδηγήσει στην ανάδειξη της Μακεδονικής Κουζίνας. Ο Διευθυντής επισήμανε πως για να φτάσουν “σωστά” οι γεύσεις στο πιάτο των τουριστών, δεν αρκούν μόνο οι συνταγές και τα υλικά αλλά, σημαντικό ρόλο, θα παίξουν και τα άτομα που θα τα ετοιμάσουν. Και μόνο μέσα από μία σωστά οργανωμένη επαγγελματική κατάρτιση όπως αυτές που προσφέρουν οι Δημόσιες ΣΑΕΚ θα εκκολαφθούν τα άτομα αυτά.
Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο μενού με τοπικές γεύσεις, όπως μαντί με κιμά, βαρένικα με τυριά και βούτυρο σκόρδου, τηγανητά πιπεράκια μπαχόβου, λουκάνικα με τραχανά και φρέσκα μυρωδικά. Τα κρασιά προσφέρθηκαν από τοπικά οινοποιεία και “έδεσαν” τέλεια με τα υπέροχα εδέσματα.

Αφήστε μια απάντηση