Δύο πράγματα δεν σταματήσανε μόνο στις μέρες του κορωνοϊού: το Master Chef στη TV και οι Chef-Αρτοζαχαροπλάστες του ΔΙΕΚ Έδεσσας!!! Παρά τον εγκλεισμό των σπουδαστών μας στα σπίτια τους, η όρεξη για λαχταριστές δημιουργίες παρέμεινε ασταμάτητη. Υπό τις οδηγίες και την παρότρυνση των εκπαιδευτών μέσω των τηλεκπαιδεύσεων, ο καθένας μόνος του από το σπίτι, αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο του επιδιδόμενος σε γαστρομαγειρικές και αρτοζαχαροπλαστικές δημιουργίες. Τα αποτελέσματα πολλά και δυστυχώς “βασανιστικά” για τα μάτια μας καθώς μένουμε με την όρεξη θαυμάζοντας τα.
Εις το επανιδείν λοιπόν παιδιά, ανυπομονούμε να ξαναγυρίσετε στο εργαστήριο για να τα γευθούμε κι εμείς.
Οι δημιουργίες:
Ριζότο μανιταριών, Σαλάτες Κόσλοου και Ανταλούζ, Πατατοσαλάτα με σοταρισμένες πιπεριές και καρότα, μαριναρισμένη με σως μουστάρδας, χυμό λεμόνι, φρέσκο κρεμμύδι και φέτα, Τάρτα λαχανικών με φρέσκο βούτυρο, Rissole λαχανικών σε κρούστα φρυγανιάς και ηλιόσπορου, Rissole μανιταριών με τριμμένη παρμεζάνα, ψιλοκομμένο βασιλικό και πουρέ πατάτας, Rissole με πατάτα βρασμένη, μπέικον σωτέ και κασέρι ημίσκληρο, Rissole τυριών, Κουλουράκια Σμυρναίικα, Τάρτα μανιταριών με mozzarella, Quiche Lorraine με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια, pecorino και bacon.
Νηστίσιμη Φοκάτσια, Σνίκερ, Ρολό με κρέμα βανίλια, σάλτσα σοκολάτας και φράουλες, Τούρτα φράουλα με καθρέπτη σοκολάτας και κροκάν, Τούρτα Bueno με επικάλυψη λευκή σοκολάτας και κροκάν, Ρολό με φύλλο παντεσπάνι και γέμιση με κρέμα σύκου, Λάχανο με ραγισμένη κρέμα