Μέτρηση Οξύτητας Ελαιολάδου στα εργαστήρια της ΣΑΕΚ Έδεσσας

Στο πλαίσιο εκπαίδευσης των σπουδαστών της ειδικότητας “ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ”, στον τομέα της παραγωγής και ανάλυσης ελαιολάδου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις τους σε πραγματικές συνθήκες.
Η μέτρηση της οξύτητας είναι κρίσιμη για την αξιολόγηση της ποιότητας του ελαιολάδου, καθώς επηρεάζει τη γεύση, το άρωμα και την υγιεινή του προϊόντος. Οι σπουδαστές χρησιμοποίησαν μεθόδους ογκομέτρησης για να προσδιορίσουν την οξύτητα δείγματος ελαιολάδου, εμβαθύνοντας στην επιστημονική διαδικασία που κρύβεται πίσω από την παραγωγή ενός από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή τρόφιμα της Μεσογείου.
Η πρακτική αυτή άσκηση προσφέρει όχι μόνο γνώσεις, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν στην επαγγελματική τους πορεία.
Οι σπουδαστές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέτρησης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα αποτελέσματα και να αναλύσουν τις παραμέτρους που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου, ενισχύοντας έτσι τη θεωρητική τους γνώση με πρακτική εμπειρία.

Αφήστε μια απάντηση