Τσιπς αποξηραμένων μήλων και καρότων από τη Σ.Α.Ε.Κ. Έδεσσας

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η εκπαίδευση των “ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ” της Σ.Α.Ε.Κ Έδεσσας. Οι γνώσεις που αποκόμισαν οι καταρτιζόμενοι στο εργαστήριο του μαθήματος “Μέθοδοι επεξεργασίας και συντήρησης αγροτικών προϊόντων” βρήκαν εφαρμογή στην παραγωγή αποξηραμένων μήλων σε φέτες και καρότων σε ροδέλες, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριάς τους κ. Βερικούκη Ευσταθίας. Η παραγωγή αυτού του υγιεινού σνακ με την μεγάλη διατροφική αξία, πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του αποξηραντή του εργαστηρίου με τη μέθοδο του θερμού αέρα. Οι καταρτιζόμενοι συσκεύασαν τα προϊόντα σε κενό αέρος vacuum και δημιούργησαν την ετικέτα. Το τελικό αποτέλεσμα ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι μυήθηκαν στη διαδικασία της επεξεργασίας και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων.

Αφήστε μια απάντηση